Dívky obsadily druhé místo, chlapci třetí

Ve středu 26.4. se v Městské sportovní hale v České Lípě konal středoškolský florbalový turnaj v kategorii dívek i chlapců. Chlapeckého turnaje se zúčastnily čtyři školy. Obchodní akademie, Střední průmyslová škola, Gymnázium Česká Lípa a Střední zdravotnická škola. Turnaj dívek měl zastoupení v podobě Obchodní akademie, Gymnázia Česká Lípa a Střední zdravotnické školy.

Jako první se do akce dostali chlapci, když naši florbalisté v prvním utkání vyzvali Gymnázium. Zápas se vedl v poměrně vysokém tempu, o které se starali především hráči Gymnázia. Ti svým dravým a aktivním přístupem naše florbalisty překvapili. Gymnázium za svou předvedenou hru bylo celkem třikrát odměněno vedoucí brankou, avšak naši hráči naštěstí vždy nalezli odpověď, když dokázali vyrovnat, na konečných 3:3 dokonce deset vteřin před koncem. Ve druhém zápase proti Střední zdravotnické škole naši florbalisté předvedli zlepšený výkon v obraně, díky kterému kontrolovali průběh celého utkání a zaslouženě zvítězili 4:2. O vítězi turnaje a zároveň postupujícím do krajského finále tak musel rozhodnout poslední zápas mezi našimi florbalisty a Střední průmyslovou školou. Utkání se zpočátku neslo v poklidném duchu a čekalo se na důležitý úvodní gól. Ten po šancích na obou stranách nakonec vstřelili naši soupeři a následně i zvýšili své vedení. Přesto naši florbalisté dokázali ještě zdramatizovat koncovku zápasu, když snížili na 1:2. Víc se jim však již nepovedlo, a tak první místo obsadila Střední průmyslová škola. V celkové tabulce hráči naší školy obsadili třetí místo, když nasbírali stejný počet jako Gymnázium, pro které však hovořilo lepší celkové skóre.

V rámci dívčího turnaje nebylo o favoritovi pochyb. Tým Gymnázia, složený z velké části z florbalistek, oba své zápasy vysoko ovládl. Nicméně stojí za to ocenit statečný výkon našich hráček, pro které to byla velmi cenná zkušenost. Ve druhém utkání naše florbalistky nastoupily v bitvě o druhé místo proti Střední zdravotnické škole. Byl to vyrovnaný zápas, ve kterém se vedení nejprve ujaly soupeřky, ale díky vysokému nasazení a bojovnosti naše holky dokázaly vývoj zápasu zcela otočit a zvítězit 3:2. Zaslouženě tak v celkovém součtu braly druhé místo za jedno vítězství a jednu porážku. Všem holkám patří veliká gratulace za bojovnost a odhodlání.

Naši školu reprezentovaly tyto studentky a studenti: Anna Šrámková, Barbora Zítková, Hana Dvořáková, Tereza Čunátová, Anna Křížková, Daniela Jandáčová, Aja Bohatá, Eliška Muchová, Kristýna Šlamborová, Vendulka Dušánková, Viktorka Dušánková, Anna Patrná, Albert Kouba, Matěj Ulman, Nam Khanh Ngo, Václav Drahoš, Miloš Mach, Damien Valeš, Daniel Sviták, Adam Šlechta, Lukáš Bahník, Vít Havel, Matěj Dziak a David Žížala.