Grandfinále Prezentiády v Praze 

V pátek 21. dubna se dva týmy z naší školy zúčastnily Grandfinále soutěže Prezentiáda, které se konalo na Newton University v Praze, a jak lze odhadnout z názvu – skutečně to bylo obrovské! 

V prezentačních dovednostech se tady utkalo celkem třicet šest talentovaných týmů z České republiky a ze Slovenska. V dopolední části týmy prezentovaly na témata Vytvořeno člověkem a Prostor pro změnu ve třech skupinách po dvanácti. Tým Ladies (z 1. C) ve složení Barbora Babáková, Kristýna Říhová a Bára Šedivá si vybraly téma Vytvořeno člověkem a připravily si propracovanou prezentaci se zaměřením na Fake news.

Mezi porotci této skupiny byl Petr Daňko – kouč a lektor komunikačních dovedností, David Svoboda – první český ověřený expert Canvy, který spolupracuje s týmem TEDxPrague a Beata Davidová – bývalá koordinátorka Prezentiády.

V další místnosti o postup do odpolední části Grandfinále bojoval druhý tým – Speakerky (z 2. A) ve složení Nikola Kajnarová a Barbora Štainerová. Holky si zvolily téma druhé: Prostor pro změnu a upozornily na to, jak spolu souvisí umělá inteligence a příroda.

Porotci této místnosti byli Šárka Hulinková – lektorka prezentačních dovedností pracující pro organizaci Minutový řečník, Daniel Pražák – učitel a jeden z nejvýraznějších členů hnutí Otevřeno a Radek Hegenbart – člen spolku Student Cyber Games a organizátor Prezentiády.

Z každé skupiny postupily do odpolední části dva nejlepší týmy – naše týmy mezi nimi ale bohužel nebyly. Děvčata si velice vážily už možnosti zúčastnit se Grandfinále, proto nepostup do další části braly velice sportovně. Využily prostor pro rozhovor s porotou ohledně zpětné vazby, protože právě díky zpětné vazbě od odborníků mohou na svých nedostatcích pracovat a vědí, kde je prostor na zlepšení. Během dne se týmy měly možnost zúčastnit workshopů na téma Improvizace nebo Práce se stresem. V odpolední části si oba týmy měly možnost poslechnout prezentace týmů postupujících a najít trochu inspirace pro své budoucí prezentace. 

Oba týmy ušly obrovský kus cesty a od školního kola se jejich prezentační schopnosti velice zlepšily. Patří jim všem velký dík za píli a úsilí s jakým do soutěže šly. Mockrát děkujeme za skvělou reprezentaci školy a věříme, že se uvidíme zase za rok ve školním kole!