Z Liberce si odvážíme bronz

V pátek 16.12. se basketbalisté Obchodní akademie Česká Lípa zúčastnili krajského finále v Liberci. Na to se kvalifikovali jako vítězové okresního kola. Již před startem finálového turnaje bylo zřejmé, že naši hráči jedou především nabrat cenné zkušenosti, a to se nakonec povedlo.

I přes absenci Jana Nožičky odehrálo družstvo naší školy dva povedené zápasy, k nimž nastoupili proti PG Doctrina Liberec a VOŠMO a OA Jablonec nad Nisou. Ačkoliv oba zápasy naši basketbalisté prohráli, prezentovali se pěknou kombinační a týmovou hrou, která často vyústila v podařené akce zakončené úspěšnou tříbodovou střelbou. I proto byli velice důstojným soupeřem oběma favorizovaným školám. A především proti škole z Liberce, která si nakonec vybojovala postup do kvalifikace o republikové finále, odehráli naši hráči velice vydařené utkání. Obchodní akademie Česká Lípa se tedy stala třetí nejúspěšnější střední školou v basketbalu v Libereckém kraji.

Na bronzových medailích se podíleli tito studenti: Václav Drahoš, Dominik Brož, Filip Franěk, Jan Kareš, Chingis Ganbold, Ngoc Son Tung Hoang, Adam Tomíček, Matěj Židlický, Tergel Enkhtaivan, Vojtěch Jirka a Filip Foubík. Všem patří gratulace!

smart
smart

smart