Postup do další fáze nám unikl o jediný bod

Ve čtvrtek 15.12. se naše škola zúčastnila druhého kola Středoškolské futsalové ligy, kam byla dodatečně dosazena po předchozí chybě ředitelství soutěže. Na turnaj do pěkného prostředí sportcentra SLUNETA Ústí nad Labem kromě naší školy dorazily také soupeři z OA Teplice, SPŠS a SOŠST Ústí nad Labem, SOŠ TaZ Lovosice a SPŠ Teplice. Do další ligové fáze postupovala první dvě družstva.

Prvním soupeřem nám byla Obchodní akademie z Teplic, která ukázala vysokou futsalovou kvalitu a porazila nás přesvědčivě 5:0. V našem druhém zápase jsme se postavili domácím z Ústí nad Labem. Přes mnoho šancí na obou stranách bylo s podivem, že utkání nakonec nenabídlo ani jednu branku, nicméně předvedená hra z obou stran měla velmi dobré parametry. Tento získaný bod za remízu 0:0 naše futsalisty ponechával ve hře o postup, ale bylo potřeba, abychom následující dva zápasy zvládli za plný počet bodů. První krok jsme učinili a jistě porazili Lovosice v poměru 3:0. A když i poslední zápas hráči naší školy vyhráli 5:2 nad SPŠ Teplice, vypadalo to s našimi ambicemi nadějně. Nakonec ale nečekaná remíza ústeckých hráčů s jistým postupujícím z Teplic bohužel zapříčinila, že právě Ústí nad Labem nás v celkové tabulce o jeden bod předskočilo a mohlo se radovat z postupu. Je však nutné zmínit, že na soupisce OA Česká Lípa nebyl tentokrát jediný student ze čtvrtého ročníku.

Především absence Filipa Foubíka, Davida Volejníka a Vojty Kříže byla znatelná. O to větší pochvala a gratulace tudíž patří studentům, kteří se rvali o postup do poslední chvíle. Byli jimi Matyáš Bobelák, Tadeáš Hanl, Tomáš Bohatý, Martin Král, Aleš Kukucz, Jakub Lacina, Josef Majerech, Milan Vlasák, Adam Tomíček a Adam Vít.

smart
smart
smart