Grandfinále Prezentiády v Brně

V sobotu 11. května 2024 proběhlo na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně Grandfinále soutěže Prezentiáda – a naše škola byla opět u toho! Již podruhé se do celorepublikového kola prezentačních dovedností probojoval tým Ladies z 2.C ve složení Barbora BabákováKristýna Říhová a Bára Šedivá.

V komunikačních a prezentačních dovednostech se zde utkalo celkem 32 talentovaných týmu z celé České republiky a ze Slovenska. V dopolední části byly týmy rozděleny do tří skupin, ze kterých vždy dva nejúspěšnější týmy postoupily do odpolední části. Témata Grandfinále byla: Srdeční záležitost a Ve jménu vědy. Tým reprezentující naši školu si vybral téma první a představil posluchačům a porotě svou srdeční záležitost – prarodiče ❤️. V prezentaci dívky popsaly vztahy mezi teenagery a seniory, zavzpomínaly na své prarodiče a v neposlední řadě propagovaly projekt Psaní od srdce. Zdůraznily, že každý by měl trávit čas se svými prarodiči  a pokud můžeme, měli bychom pomáhat i těm seniorům, kteří žádné blízké nemají. Tato myšlenka prezentace byla velice kladně ohodnocena i porotou, která se skládala z těchto odborníků: Petr Krejčí – kreativec a zakladatel projektu Minutový řečník, Jana Ondříčková – lektorka komunikačních a prezentačních dovedností, Michaela Holotňáková – studentka medicíny a lektorka prezentačních dovedností a Nikola Bártová, která se věnuje popularizaci vědy.

Všechny týmy předvedly obdivuhodné a velmi profesionální výkony, a i když  náš tým do odpolední části nepostoupil, odnesl si od odborné poroty úžasnou zpětnou vazbu a velkou motivaci (nejen) pro příští rok.

Děkujeme za skvělou reprezentaci školy.