Exkurze do Správy NP České Švýcarsko

Před skončením druhého pololetí se žáci třídy 4.D zúčastnili exkurze do Správy Národního parku České Švýcarsko v Krásné Lípě, aby si prohloubili nabité znalosti z předmětu Veřejná správa (téma správa ochrany životního prostředí). Zástupkyně této státní instituce si pro ně připravila zajímavý a především edukativní program, v rámci něhož představila roli a hlavní úkoly Správy, promítla poučný a poutavě natočený dokumentární film o národním parku, zodpověděla obecné i odborné dotazy a provedla je přilehlým areálem se zastaveními, která se více či méně týkají přírody a její ochrany.

Poté následovala vědomostní hra, jež se primárně týkala Národního parku České Švýcarsko. Díky velmi příjemnému jarnímu počasí bylo možné tuto aktivitu uspořádat v krásnolipském lesoparku. Žáci během hry zúročili poznatky a informace získané z přednášky i školní výuky. Samozřejmě v některých případech pomohl internet.

Někteří žáci se dokonce alespoň na chvíli přenesli do dětských let a na tamním hřišti pro ty nejmenší byli ve svém živlu. Věřím, že budou mít na co vzpomínat (alespoň chvíli 😊).