Exkurze do galerie výtvarného umění ve Vlastivědném muzeu v České Lípě

Letošní první výstavu v galerijním prostoru Chodba a Jídelna ve Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě, nazvanou „Na NIC nečekej“, místních autorů intermediální umělkyně Kamily Křížové a fotografa Petra Hynka, si se zájmem prohlédli ve čtvrtek 1. února 2024 v rámci předmětu společenská kultura žáci 2.C.

Kamila Křížová představuje cyklus obrazů Svoboda pod hladinou, ve kterém hlavní roli hrají medúzy a jejich různorodé formy, které doplňují autorčiny černobílé snímky. A Petr Hynek vystavuje černobílé fotografie detailů přírody a ženského těla a emoce, kterými k nám mohou promlouvat.

Některým žákům se nejvíce líbily obrazy medúz Kamily Křížové, které svými barvami silně působí na lidské emoce. Další žáky zaujalo moderní pojetí fotografií Petra Hynka svým nadčasovým černobílým provedením. A pozornost mladých návštěvníků vyvolala také velmi originálně vytvořená skleněná kniha. Děkujeme pracovnicím muzea za vstřícný přístup i odborný doprovodný komentář a již teď se těšíme na další krásnou výstavu.