Okresní kolo ve fotbale

V pondělí 17.4. se na umělém trávníku na stadionu U Ploučnice konal středoškolský fotbalový turnaj chlapců.

Naše družstvo OA na něm obhajovalo první místo z podzimu 2022. V poněkud odlišné sestavě oproti loňskému roku, kdy se muselo obejít bez čtyř opor, včetně brankáře, skončili reprezentanti naší školy na druhém místě. O tom, že skončí druzí rozhodl především první zápas turnaje, kdy se střetly týmy Obchodní akademie a Průmyslové školy. Naši hráči nezachytili vstup do utkání, brzy inkasovali a ve snaze rychle vyrovnat, přicházely další brankové příležitosti soupeřů, kteří je dokázali využít. Vstup do turnaje se tedy našim fotbalistům nepovedl a „Průmyslovka“ zvítězila 4:0, čímž oplatila „Obchodce“ podzimní porážku. V následujících utkáních již fotbalisté Obchodní akademie nedopustili žádné překvapení, když zapracovali především na zlepšené obraně. Výsledkem zlepšené hry byly vítězství nad Zdravotnickou školou (3:0), Gymnáziem (2:0) a Euroškolou (1:0).

Průmyslová škola však zaváhala pouze s Gymnáziem (1:1), proto nakonec slavila celkové vítězství v turnaji. Obchodní akademie skončila o bod druhá. Zajímavostí je, že na brankářském postu se během turnaje prostřídali tři hráči z pole.

Naši školu reprezentovali tito fotbalisté: Vojtěch Kříž, Jakub Lacina, Adam Tomíček, Matyáš Bobelák, Tomáš Bohatý, Albert Kouba, Josef Majerech, Damien Valeš, Ota Raiter, Adam Vít, Lukáš Jandáč, Milan Vlasák, Martin Král a Martin Šulc.