Exkurze – PS ČR

Dne 3. 11. 2022 se žáci třídy 4.D a 2.D v rámci předmětu veřejná správa a právo vydali na exkurzi do Prahy.

Hlavním cílem byla návštěva Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Ještě před tím měli žáci příležitost seznámit se s význačnými pamětihodnostmi Prahy. Od nádraží Florenc se vydali k budově České národní banky. Dále pokračovali ze Starého Města od Obecního domu a Prašné brány přes světoznámý Karlův most na Malou Stranu. Měli možnost si projít a obdivovat historické uličky a památky, zavítali na Staroměstské náměstí, ke Klementinu, na Kampu, či k domu Jana Nerudy.

V samotné Poslanecké sněmovně PČR se jedné skupině studentů (4.D) věnoval pan poslanec Ing. Vít Vomáčka, který žáky do sněmovny pozval. Žáci 2.D prohlídku absolvovali s milou paní průvodkyní. Po shlédnutí úvodního videa žáci procházeli celou budovou, během výkladu se dozvídali mnoho zajímavostí (veřejnosti neznámých 😊). Navštívili jednací sál, kde si vyzkoušeli stát za řečnickým pultem, dále prostory a místnosti, ve kterých probíhají jednání poslaneckých klubů a zasedání výborů a komisí, pobyli na terase s překrásným výhledem na Pražský hrad a taktéž v místnosti, kde se setkávají poslanci s médii.

Panu poslanci Ing. Vomáčkovi děkujeme za umožnění exkurze, odborný výklad, ochotu a vyčerpávající odpovědi na všechny dotazy.