Nečekaný úspěch na okresním kole v basketbalu

Nečekaný úspěch se povedl chlapcům Obchodní akademie na okresním kole v basketbalu, který se konal 21.10. v Městské sportovní hale v České Lípě.

Na vyrovnaném a emocemi provázeném turnaji, kterého se kromě Obchodní akademie zúčastnily také týmy Gymnázia, Průmyslové školy a Zdravotnické školy, dokázali uspět a celý turnaj vyhrát. V prvním utkání si chlapci poradili s Průmyslovou školou v poměru 8:4. Ve druhém souboji pak sice nestačili na Gymnázium, ale v posledním zápase dokázali přetlačit studenty Zdravotnické školy. V tomto zápase nerozhodla základní hrací doba ani tři prodloužení. Na řadu tak musely přijít „šestky“, ve kterých zajistil Obchodní akademii vítězství Dominik Brož. Po tomto utkání však studenti Obchodní akademie museli doufat ve výhru Průmyslové školy, aby jim tento sled výsledků zajistil postup. To se skutečně stalo, když Průmyslová škola porazila Gymnázium po prodloužení.

Basketbalisté Obchodní akademie se tak mohou radovat z postupu na krajský finálový turnaj.

Turnaje se zúčastnili tito studenti: Vojtěch Kříž, Filip Franěk, Adam Tomíček, Damien Valeš, Jan Nožička, Dominik Brož, Chingis Ganbold, Václav Drahoš, Jan Kareš, Hoang Ngoc Son Tung, Matěj Židlický, Vojtěch Jirka, Tergel Enkhtaivan a Filip Foubík.

Všem gratulujeme!

smart