Sportovně-turistický kurz tříd 2. B, 2. C a 2. D v Českém ráji

Ve dnech 27. – 29. června vyrazily třídy 2. B, 2. C a 2. D na sportovně-turistický kurz, který probíhal v srdci Českého ráje.

První den čekal žáky přesun z České Lípy do kempu Jinolice, kde se všichni v odpoledních hodinách ubytovali a následně se vydali na první výlet – do Prachovských skal. Turistický okruh žákům nabídl krásné výhledy do okolí, adrenalinový průchod skalami a na konci trasy také zasloužené občerstvení.

Druhý den žáci vyrazili na celodenní výlet, objevovat další krásy Českého ráje – Hruboskalsko. První zastávkou byl zámek Hrubá Skála, kde měli žáci možnost vystoupat na zámeckou věž a navštívit nádvoří zámku. Arboretum Bukovina bylo další zastávkou tohoto výletu. Žáci si zde otestovali své znalosti domácích i cizokrajných druhů dřevin. Procházkou skalním městem s dechberoucími výhledy žáci došli až k hradu Valdštejn, odkud jejich kroky směřovaly na vlakovou zastávku, kde celodenní putování končilo. Večerním programem bylo opékání buřtíků, které bylo také pomyslnou třešinkou na dortu celého dne. 

Třetí den žákům počasí nepřálo a balení jim znepříjemnil silný déšť. Ale i přesto se všichni v pořádku dopravili zpět do České Lípy – plni nových zážitků, znalostí a přátelství.