Náš absolvent – naše chlouba: Ing. Markéta Wagnerová

Dobrý den přeji učitelskému sboru, studentům i absolventům,

jmenuji se Markéta Wagnerová a studovala jsem na Obchodní Akademii v České Lípě v letech 1995 – 1999.

Na studentská léta vzpomínám moc ráda i přesto, že ne vždy bylo vše zalité sluncem. Vysoký standard vzdělání a požadavky na studenty jsem ocenila až s odstupem času, kdy mi získané vědomosti pomohly v začátcích profesního života. Studium na Obchodní akademii mi dalo komplexní přehled v oblasti ekonomie, účetnictví, práva, matematiky a tehdy začínající výpočetní techniky. Přestávky, výlety a čas strávený mimo školní lavici mi zase daly příležitost najít ve spolužácích kamarády a poznat, že i jinak přísný a důsledný kantor dokáže být mimo vyučování „normální“ člověk s úsměvem na tváři😊.

Po maturitě na českolipské Obchodní akademii jsem svůj pracovní život odstartovala ve státní sféře a současně i studiem na Vysoké škole finanční a správní v Praze, kde jsem absolvovala bakalářské studium v oboru Hospodářská politika a správa. Následně jsem odcestovala na dlouhodobý studijně-pracovní pobyt do Irska, kde jsem měla možnost zdokonalit jazykové znalosti a poznat kulturu jiné země. Po návratu ze zahraničí jsem nastoupila do energetické společnosti ČEZ, a. s. a pokračovala i v navazujícím magisterském studiu na Vysoké škole finanční a správní v oboru Veřejná správa, který jsem ukončila s titulem Ing. V současné době pracuji jako vedoucí útvaru kancelář předsedy představenstva a generálního ředitele Skupiny ČEZ, kde zodpovídám za kompletní rozsáhlou agendu a program nejvyššího TOP manažera firmy a vedení nejbližšího týmu spolupracovníků.

Kdybych se měla znovu rozhodovat o studiu na střední škole, tak bych opět zvolila Obchodní akademii v České Lípě. Nejen pro možnost získání kvalitního vzdělání, ale také kvůli kantorům, kterým za jejich práci a úsilí děkuji.

Všem studentům přeji mnoho zdaru při studiu.