Absolvent: Ing. Josef Kelemen, MBA

Zdravím všechny. Na Obchodní akademii v České Lípě jsem studoval v letech 1999–2003 a ze zkušeností, nabytých při studiu střední školy, čerpám dodnes. Byly to nezapomenutelné čtyři roky v super partě spolužáků, během kterých jsme se z dětí stali malými dospěláky.

Z předmětů bych vyzdvihl hlavně předměty zaměřené na ekonomiku a účetnictví, které jsem docenil až v praxi a dále studium cizích jazyků, které jako „jaloví“ studenti bohužel často podceníme a pak utrácíme za drahé jazykové kurzy J. Schopnost psát na klávesnici všemi prsty zase zvyšuje moji každodenní produktivitu práce.

OA mohu poděkovat, že mě podpořila v mé sportovní kariéře a značnou měrou přispěla i k mému osobnostnímu rozvoji. Díky kombinaci studia a sportu jsem se naučil rozpoznávat podstatné od méně podstatného a nastavit si správný time-management, což bylo výborným základem pro studium na vysoké škole i pro pracovní život.

Závěrem bych chtěl vzkázat, že pokud dokážete využít její potenciál, tak OA může být skvělým odrazovým můstkem pro vaší manažerskou kariéru.

Studium

Bakalářské studium absolvoval v oboru ekonomika a management na TUL v Liberci, navazující magisterské studium absolvoval s titulem Ing. na VŠFS v Praze v oboru ekonomika a management a titul MBA získal na Business Institutu v Praze v oboru řízení lidských zdrojů.

Kariéra

Již více než 10 let se aktivně podílí na řízení a vedení společnosti U G A, spol. s r. o., která je předním dodavatelem staveb v oblasti výstavby inženýrských sítí s ročním obratem přes 100 mil. Kč.

Sport

Reprezentant ČR v alpském lyžování: 1x juniorský mistr ČR, účastník mistrovství světa juniorů Tarvisio 2002, 3x akademický mistr ČR, účastník 3 univerziád Turín 2007, Harbin 2009, Erzurum 2011, účastník závodů seriálu Evropského poháru ve slalomu.