Olympijský běh

„Různí běžci, různá místa, jedna myšlenka“. To je heslo, s kterým je propojen Olympijský běh už několik let a jehož start je na mnoha místech v naší republice již tradičně ve středu přesně v 18 hodin nejblíže k datu 23. června, kdy se oficiálně slaví Olympijský den (www.olympijskybeh.cz).

Letošního Olympijského běhu v nedaleké Tuhani se zúčastnili také tři studenti naší školy se svým učitelem. Tamní zkušení organizátoři připravili pro hlavní závod dospělých členitý okruh v terénu o délce 5 km. Teplé letní počasí ještě zvýšilo náročnost závodu, ale naši běžci se  s těmito podmínkami dokázali vypořádat.

Výborně si vedla Dominika Širlová (2.D), která doběhla mezi ženami na 2. místě. Anna Vorlíčková (2.B) a Lukáš Hegedűš (1.D) skončili ve svých kategoriích v první desítce a Zdeněk Bufka obsadil mezi muži 3. místo. Ambasadorkou závodu byla Květa Jeriová Pecková – bývalá československá reprezentantka v běhu na lyžích a trojnásobná olympijská medailistka, která předávala nejlepším běžcům medaile a ceny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..